Hofjeswandeling door historisch Den Haag

Prijs vanaf € 27,50 p.p. excl. BTW

Onze hofjeswandeling neemt u mee door een stuk, soms letterlijk, verborgen geschiedenis van Den Haag. Onze deskundige gids is volledig op de hoogte van de geschiedenis van de hofjes en hun bijzonderheden. De Haagse Hofjes zijn zo’n goed bewaard geheim dat zelfs rashagenezen en hagenaars nog verbaasd opkijken van wat zij vandaag over hun stad te weten komen. Weet u wat de functie van de hofjes was? Of hoe de mensen daar leefden? Bent u ook benieuwd waarom aan de ene kant de hofjes steeds minder bekend zijn terwijl er aan de andere kant nog steeds hofjes gebouwd werden? Vandaag komt u door onze gids van alles te weten over deze unieke woonplekjes en aparte manier van leven. Om misverstanden te voorkomen, wij trakteren u niet op een programma vol stoffige geschiedenis en duffe verhalen. Hofjes hoppen is een moderne manier om op zoek te gaan naar een bijzondere geschiedenis. Het wordt een bijzondere en interessante dag die u facetten van Den Haag leert kennen die zelfs de oorspronkelijke Hagenaars interesseren. Vraag nu meer informatie aan over onze hofjeswandeling en hop mee door de historische hofjes van Den Haag!

Wat houdt de hofjeswandeling door Den Haag in?

We vertrekken vandaag vanaf een centraal verzamelpunt. Hier staat onze gids klaar om u welkom te heten voor een tocht naar een verborgen geschiedenis van Den Haag, de geschiedenis van de hofjes. Op een eigentijdse wijze laten wij u zelf de mooiste hofjes ontdekken. Als u een hofje gevonden heeft vertelt onze gids graag de kenmerkende geschiedenis en details.

Den Haag heeft uitzonderlijk veel hofjes die ook nu nog een functie hebben. Het mooie centrum met de hofjes in de Indische buurt en rond de Denneweg is zeker het verkennen waard. Ook het Haagse Hout kent veel onontdekte pareltjes en zo zijn er nog veel meer bijzondere hofjes te verkennen.

Op weg van hofje naar hofje passeren we natuurlijk ook diverse andere bijzondere aspecten van de Haagse stadsgeschiedenis. Er is dus nog meer om voor en tijdens de hofjeswandeling naar uit te kijken!

Zoals u zult merken is onze hofjeswandeling ook zeer geschikt om even de rust te zoeken in de altijd zo hectische Hofstad. De mooie natuur, rustige omgeving en het bijzondere leven zijn niet voor niets de kenmerken van veel hofjes.

Wilt u nu ook wel eens weten wat het klein, klein kleutertje nu echt in het hof deed? Kom dan hofjes hoppen en genieten van onze hofjeswandeling. Vraag nu meer informatie aan!

Wat is inbegrepen bij de hofjeswandeling Den Haag?

Naast een bijzondere verkenning van een unieke vorm van leven, veel wetenswaardigheden en vooral veel gezelligheid is de hofjeswandeling inclusief:

  • Professionele gids
  • Rondleiding

Is de hofjeswandeling te combineren met andere leuke activiteiten in Den Haag ?

De mogelijkheden van de Hofstad zijn haast eindeloos, dus we maken graag een combinatie naar uw wensen. Wellicht is het leuk om tijdens de wandeling een stop in te lassen bij een karakteristiek Haags restaurant voor een lekkere lunch of een gezellige borrel. Een andere mogelijkheid is de combinatie met een andere activiteit. Misschien, om in het thema te blijven, een typisch Haagse activiteit of een mooie vaartocht? Een lekkere borrel of gezellig diner na afloop is natuurlijk altijd een goede gelegenheid om uitgebreid na te praten over de indrukken van deze bijzondere hofjeswandeling. Wat uw wensen ook zijn, als u contact met ons opneemt denken we graag met u mee om uw wensen te realiseren.

Mocht u de Haagse hofjes al kennen, dan zijn de hofjes van Amsterdam ook zeker het bezoeken waard!

 


Pers.Prijs
> 50€ 27.50 p.p. excl. BTW
30 - 50€ 32.50 p.p. excl. BTW
15 - 29€ 34.50 p.p. excl. BTW
Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor dit groepsuitje? Wanneer u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken.